stoelen en kussens

Of u nu op zoek bent naar een complete heftruckstoel, losse kussens of onderdelen voor heftruckstoelen bij Onderdelenbalie.nl zult u het gezochte artikel vinden. Maar wist u dat er bijvoorbeeld ook veel stoelen voor shovels, meeneemheftrucks, landbouwtrekkers, ruwterreinheftrucks, reachtrucks in onze webshop staan? Of het nu een eenvoudige goedkope heftruckstoel moet zijn of een comfortabele stoel waarin de bestuurder iedere dag 8 uur probleemloos kan zitten, u vindt het bij Onderdelenbalie.nl.

 

Stoelen en kussen voor heftrucks en reachtrucks

De stoelen die op heftrucks en reachtrucks gebruikt worden zijn de meest intensief gebruikte stoelen. Er wordt immers meer dan bij andere voertuigen zeer vaak op- en afgestapt en relatief weinig mee gereden. Net als bij andere voertuigen moeten heftruckstoelen ondanks de geringe rijsnelheid wel goed geveerd zijn ter bescherming en voor het comfort van de heftruckbestuurder of reachtruck bestuurder.
Immers het ontbreken van vering op het voertuig en de relatief kleine vaak massieve banden, leiden tot veel ongezonde trillingen voor bestuurders.

Populaire heftruckstoelen

In de artikelgroep populaire heftruckstoelen staan 3 heftruckstoelen die door onze klanten veel gekocht worden. De zeer aantrekkelijke prijs van onze economy heftruckstoel OB12 is de keuze van veel bedrijven die hun heftruck maar weinig gebruiken. De beide andere populaire heftruckstoelen onderscheiden zich met een goed zitcomfort, degelijke bouw en aantrekkelijke prijs.


Zitting standaard geveerd

Deze standaard geveerde stoelen zijn mechanisch geveerde stoelen voor heftrucks. De verschillende modellen zijn vergelijkbaar met de stoelen die de heftruckfabrikanten zelf monteren. Deze stoelen zijn helemaal op de heftruckchauffeur af te stemmen met de verschillende opties die beschikbaar zijn. Denk daarbij aan armleuningen, stoffen bekleding, rugverlengingen, draaiplateau's enz..


Zitting standaard ongeveerd

Deze ongeveerde zittingen zijn ongeveerde heftruckstoelen die op de oudste modellen heftrucks gebruikt worden. Met een dergelijke ongeveerde stoel blijft een oldtimer heftuck in originele staat. Toch worden de ongeveerde zittingen regelmatig ook voor andere doeleinden gebruikt. De compacte bouw en de mogelijkheid bij enkele modellen voor het neerklappen van de rugleuning of om de gehele stoel te kunnen kantelen maken ze geschikt voor andere toepassingen.

Zitting smal

De smalle zittingen zijn geschikt voor veel reachtrucks. Deze reachtruckstoelen kenmerken zich door een smalle bouw. Dit is noodzakelijk door de beperkte inbouwruimte bij de overdwars geplaatste bestuurderszitplaats op een reachtruck. Toch zijn ook deze reachtruck stoelen geveerd en bieden de reachtruckbestuurder voldoende comfort. 

Zittingpan

Deze zittingpannen zijn veel gebruikt op voertuigen welke maar kortstondig gebruikt worden of bij zeer lage snelheden. Zo is er vaak een zitting pan gemonteerd op meenemheftruck bij een vrachtwagen, of op de laadkraan van vrachtwagen. Ook zie je veel zittingpannen bij plantmachines en oogstmachines in de tuinbouw waarbij handmatig gewerkt wordt. 

Kussen voor heftruckstoelen

Het vele op- en afstappen bij heftrucks en reachtrucks heeft tot gevolg dat met name de zitkussen zwaar belast worden. Versleten bekleding en het verlies van de zitvorm maakt dat de zitkussen de kortste levensduur hebben. In de webshop staan daarom voor de meeste heftruckstoelen en reachtruckstoelen ook losse zitkussen aangeboden. Natuurlijk kunnen wij ook de rugkussen en andere reserve-onderdelen zoals armleuningen, rugverlengingen en gasdrukveren enz. leveren.